01/2021 - Presentació del llibre “Una altra guerra freda: Estats Units, Rússia i Xina”, de Ferran Fullà - Fundació apip-acam

Cerca
Go to content

Main menu:

La Fundació Apip-Acam i el Gremi de Flequers de Barcelona s’alien per oferir noves oportunitats laborals als més vulnerables

Published by Fundació Apip-Acam in Activitats · 15/1/2021 10:11:00
Apip-Acam ha renovat la col·laboració amb el programa Incorpora de la Fundació “la Caixa” per seguir construint projectes socials i lluitar contra les desigualtats


Participants a l’acció formativa organitzada per la Fundació Apip-Acam i el Gremi de Flequers.

La pandèmia de la COVID-19 no només ha tingut un impacte en el món sanitari. El mercat de treball s’ha vist trasbalsat per aquesta crisi i ha patit alguns canvis, com un augment del teletreball, més mesures de seguretat, ERTEs, acomiadament massius, organitzacions amb una paralització parcial o total de la seva activitat, tancament definitius d’empreses i entitats o aturada d’esdeveniments, entre d’altres.

Aquestes circumstàncies han provocat que s’hagi produït un augment considerable de les xifres de l’atur registrat. Catalunya va perdre 138.500 llocs de treball en el tercer trimestre del 2020 respecte l’any anterior i ha augmentat el nombre d’aturats, arribant a 506.600 persones desocupades, segons les darreres dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA). D’aquests aturats, 260.700 són dones amb una taxa d’atur col·lectiu femení del 14,3%.

Pel que fa als joves, han estat els més afectats per la precarietat laboral enguany, ocupant més llocs de feina temporals que la resta de franges d’edat, segons l’anuari d’Adecco Mercat de Treball 2020. A més a més, torna a haver-hi diferències segons el gènere: les joves menors de 25 anys van patir una caiguda ocupacional del 26,1%, mentre que la dels nois va ser del 22,1%.

Malgrat aquesta situació no gaire prometedora, la Fundació Apip-Acam i el Gremi de Flequers de Barcelona van aliar-se i organitzar, a través del programa Incorpora de la Fundació “la Caixa”, una acció formativa per tal de donar noves oportunitats laborals a les persones més vulnerables. Es tracta d’una formació eminentment pràctica d’Activitats i Venda de Productes de Fleca i Cafeteria per dependents/es.


Activitats pràctiques dins de l’acció formativa.

La voluntat de dur a terme aquesta formació neix del compromís d’ambdues entitats per una societat inclusiva i responsable que cuida a les seves esferes més vulnerables. En aquest sentit, Apip-Acam ha renovat el conveni de col·laboració amb el programa Incorpora de la Fundació “la Caixa” per seguir construint projectes socials i lluitar així contra les desigualtats.

Les dues associacions van treballar i escollir conjuntament aquesta especialitat formativa i la modalitat (entorn semi-productiu, de curta durada i eminentment pràctica) amb l’objectiu clar de combatre l’atur en temps de COVID-19 i ajudar així a les persones més afectades per la situació econòmica i sanitària.

Ambdós actors han tingut rols molt definits en l’execució de la formació. La Fundació Apip-Acam ha aportat la seva experiència de més de 30 anys intervenint amb les persones més vulnerables i les seves habilitats ocupacionals i competencials i el Gremi de Flequers ha aportat el coneixement de l’operativa, les tasques i les funcions d’un ofici amb molt recorregut i dels menys colpejats per la crisi sanitària, ja que van poder continuar amb la seva activitat habitual.

El resultat d’aquesta aliança i tasca conjunta ha estat la formació de 17 persones, de les quals el 88% eren dones en risc d’exclusió social, i amb un índex mínim d’inserció del 60% abans de finalitzar l’any 2020.



La Fundació Apip-Acam presenta tres bones pràctiques de Responsabilitat Social Corporativa (RCS) per un món més just, sostenible i igualitari

Published by Fundació Apip-Acam in Activitats · 13/1/2021 10:15:00
Les tres propostes es basen en objectius locals i socials necessaris per ajudar a les entitats, comunitats i particulars durant la crisi sanitària i econòmica del COVID-19

Las paradojas de la gobernanza: els contrasts i les disparitats del govern a les ciutats

Published by Fundació Apip-Acam in Actes · 11/1/2021 12:30:00
L’Editorial Hacer publica un llibre dedicat a la governabilitat de les ciutats
Back to content | Back to main menu